Toen ik een jaar of zes was, kreeg ik van mijn moeder een bonkje klei om mee te spelen, want ik was een beetje moe van steeds met de blokkendoos. Mogelijk is dat naast die blokkendoos het begin geweest van mijn interesse in de driedimensionale vormgeving. Op de middelbare school was ik goed in stereometrie, driedimensionaal inzicht. 

Na mijn afstuderen als tandarts ben ik bij TNO in het tandheelkundig onderzoek gaan werken. Vanaf dat jaar, 1973, ben ik onder leiding van Greta van der Put in Utrecht en Zeist met keramiek begonnen. Op de pagina "Chronologie van mijn keramisch werk" zijn enkele werkstukken, die ik in die periode heb gemaakt, te zien. 

Toentertijd was ik erg benauwd om mijn werkstukken te glazuren (dat kleeft trouwens nog steeds aan mij) omdat met de huidafwerking een fraaie vormgeving totaal kan worden verknoeid. Dat is een van de redenen waarom ik zoveel glazuurproefjes doe. Dat doe ik ook omdat ik graag het mechanisme achter de glazuurvorming en het samenspel van de verschillende glazuuronderdelen wil ontdekken.

In de volgende pagina's vindt u meer informatie over wat ik gedurende de jaren zoal gemaakt heb. De afgelopen periode heb ik ingedeeld naar de jaren dat ik naast mijn werk aan keramiek deed, de periode van mijn opleiding in Gouda (de SBB, Stichting Bevordering Beroepsopleidingen Gouda)  en direct daarna en de periode die loopt tot dit moment.
Ook geef ik een verklaring van mijn manier van werken. Wat drijft mij, wat vind ik mooi, hoe werk ik in de keramiek.